Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 27. март 2019.

Uber se akvizicijom Careem-a širi na Bliski istok


Akvizicija o kojoj se neko vreme nagađalo napokon je i službeno objavljena. Uber i Careem dogovorili su kako će ova bliskoistočna kompanija postati filijala američkog Ubera, za što će biti plaćeno 3,1 milijardu američkih dolara. Vlasnicima Careema za preuzimanje Uber će platiti 1,4 milijardu u novcu i 1,7 milijardi u konvertibilnim dugovima (koje se mogu pretvoriti u vlasnički udeo u Uber-u).

Uber će ovim ugovorom u potpunosti preuzeti poslovanje svojeg dosadašnjeg konkurenta na područiju prevoza, ali i njihove usluge dostave i plaćanja u svim zemljama gde je Careem do sada poslovao. Sedište kompanije je u Dubaiju (UAE), ali pokrivaju još i Saudijsku Arabiju, Irak, Katar, Bahrein, Libanon, Pakistan, Kuvajt, Egipat, Maroko, Jordan, Sudan, Palestinu i Tursku.

Akvizicija će biti službeno zaključena po dobivanju svih regulatornih dozvola, što se očekuje u prvom tromesečju sledeće godine. Nakon pripajanja Uberu Careem će nastaviti raditi pod sopstvenim imenom, a nastaviće ga voditi i dosadašnji CEO i suosnivač Mudassir Sheikha.

Dara Khosrowshahi, generalni direktor Uber-a, izjavio je kako je reč o važnom trenutku za Uber, te da je siguran kako će sa Careemom nastaviti da širi poslovanje i zadovoljavati potrebe vozača, putnika i gradova na Bliskom istoku, tom brzo napredujućem delu sveta.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |