Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 14. март 2019.

Beč proglašen za ''najpametniji'' grad na svetu


Glavni grad Austrije nije već devet godina za redom samo grad sa najboljom kvalitetom života, nego prema studiji i istraživanju Smart City Strategy Indexu i "najpametniji" grad na svetu.

Pojam smart city ili pametni grad obuhvata mnoge elemente koji pridonose poboljšanju životnog prostora, počevši od javnog gradskog prevoza sve do škola i javnih institucija. Težište svega leži na tehnološkim, ekonomskim i društvenim inovacijama.

Istraživanje je provelo društvo Roland Berger Strategy Consultants sa sedištem u Nemačkoj,

Grad Beč se sa svojom strategijom pokazao "najpametnijim gradom" na svetu u 2018. godini, i to već drugu godinu za redom! Na drugom se mestu nalazi London, a na trećem kanadski St. Albert.

Studijom su obuhvaćena 153 grada koja imaju usvojenu strategiju razvoja "pametnog grada", a upoređivana su rešenja primenjena na segmenate poput javne uprave, zdravstvenog sistema, obrazovanja, energetike i okoline, saobraćaja i dr.

Grad Beč već godinama u područijima energetike, gradnje, mobilnosti i infrastrukture razvija inovativna rešenja primenjiva u svakodnevnim situacijama. Jedan od najvećih projekata takve vrste izgradnja je nove gradske četvrti Aspern, koja omogućava urbani život u kontaktu sa prirodom, sa manjim brojem automobila i maksimalnom uštedom energije i prostora.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |