Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 21. март 2019.

Google Stadia je novi servis za streaming video igara


I dok čekamo da Sony i Microsoft najave next-gen konzole, Google je na ovogodišnjoj Game Developers konferenciji objavio kako ulazi na tržište igara sa svojim najnovijim projektom - servisom za streaming igara pod imenom Stadia.

Stadia korisnicima omogućava da igre igraju direktno unutar Chrome web browsera na svom računaru, telefonu, tabletu ili TV-u na koji su priključili Google Chromecast.

Pored same platforme, Google je predstavio i Stadia bežični gamepad, a istakli su i to kako svaka "instanca" Stadie na serverskoj strani nudi dovoljno snage za pokretanje igara u rezolucijama do 4K i u framerateu do 60 frameova u sekundi.

Među prvim naslovima koje možemo očekivati na Stadiji će se naći Assassin’s Creed Odyssey i Doom Eternal, a obećavajuće zvuči i vest kako je Google osnovao sopstveni razvojni tim koji će raditi na igrama za Stadiu, predvođen sa Jade Raymond, bivšom producentkinjom iz Ubisofta i Electronic Arts-a.

Google Stadia bi korisnicima u Severnoj Americi i Evropi trebala da postane dostupna ove godine, ali za sada još uvek nije poznato po kojoj ceni.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |