Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 16. март 2019.

Huawei bi mogao da napusti Android i Windows


U SAD-u se i dalje ne stišava hajka na Huawei kojeg optužuju da je špijunirao za kinesku vladu i kršio sankcije protiv Irana, iako za većinu optužbi još uvek ne postoje nikakvi dokazi.

U razgovoru za nemački Die Welt, Huawei-jev šef mobilne divizije Richard Yu Chengdong odbacio je sve optužbe i izjavio da se Huawei ne boji da će mu ovaj slučaj uništiti poslovanje jer se njegovi proizvodi ne prodaju samo u SAD-u, dok u drugim zemljama prodaja ide odlično.

Pored toga Yu je izjavio da je Huawei za svaki slučaj razvio sopstveni operativni sistem, kojim u bilo kojem trenutku može zameniti Android i Windows, s obzirom da su ti OS-ovi u američkim rukama (Google i Microsoft), pa njegovi telefoni i laptopovi neće zavisiti o njima ukoliko im Amerikanci uvedu sankcije i uskrate korišćenje.

Yu naglašava da je to samo rezervni plan koji bi se mogao koristiti u zaista vanrednim okolnostima, a on lično ne veruje da će to biti potrebno, pa za sada Android i Windows do daljnjeg ostaju Huawei-jev glavni izbor kod operativnih sistema.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |