Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 1. март 2019.

Samsung-ov eUFS 3.0 čip je od prethodnika više nego dvostruko brži


Samsung je na službenim internet stranicama objavio kako je pokrenuo masovnu proizvodnju prvog industrijskog flash čipa kapaciteta 512 GB. Novi eUFS 3.0 čip odlikuje se između ostalog i više nego dvostruko većom brzinom čitanja i zapisivanja podataka u odnosu na prethodni model.

Prvi takav čip Samsung je predstavio još 2017. godine, podatke je čitao brzinom od 860 MB/s dok je nove zapisivao pri 255 MB/s. Novi model po pitanju brzine osetno je prešao svog prethodnika, novi model podatke čita brzinom od 2.100 MB/s, a zapisuje ih brzinom od 410 MB/s.



Proizvođač navodi kako ovo skladišno rešenje za čuvanje podataka koristi petu generaciju V-NAND memorije i kako brzinom nadmašuje microSD kartice i do 20 puta, a standardne SATA SSD-ove četiri puta. Samsung ovaj čip vidi u budućim telefonima koji će imati dugačke ekrane ultra visoke rezolucije.

Za sada će biti dostupni 128 GB i 512 GB modeli, dok su za drugu polovinu godine Samsung ima u planu i modele od 256 GB i 1 TB.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |