Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 13. март 2019.

Smooth scrolling iz Edge-a stiže u Chromium Edge


Kada je Microsoft najavio da će njegov Edge browser ove godine preći na Google-ov Chromium engine, izjavio je da će od toga koristi imati čitav web i svi drugi browseri, uključujući Chrome.
Kako se čini, u tome ima nešto istine, jer će jednu od glavnih funkcija Edge-a, glatko scrollovanje (smooth scrolling) na web stranicama, Google dovesti u sve browsere koji se temelje na Chromium-u, uključujući one koji rade na Windows-u, Linux-u, Chrome OS-u i Android-u.

"Scrollbar skrolovanje mišem postaje jedna od glavnih stvari u Chromium-u", objašnjava Microsoft i dodaje kako prosečno "scrollbar scrollovanje" trenutno ima dvostruko veću latenciju u Chromium-u u poređenju sa Edge HTML-om, što se posebno može zametiti na vrlo prometnim sajtovima, pa će stoga tu funkciju iz Edge-a preseliti u Chromium.

U ovom trenutku Microsoft još uvek eksperimentiše sa tom funkcijom, pa nije poznato kada će biti dostupna korisnicima, ali Canary buildovi Google Chrome-a već dolaze sa ranom verzijom "smooth scrollinga", a Chromium verzija Edge-a koja stiže ove godine gotovo sigurno će je imati.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |