Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 16. април 2019.

Microsoft testira Surface Pro sa Snapdrag-on čipovima


Microsoft već par godina u svojoj ponudi ima i hibridne laptopove iz serije Surface. Nezavisno od toga radi li se o jeftinijim modelima, za kućne (Go) ili skupljim, za poslovne korisnike (Pro) jedno je sigurno – svi su pokretani Intel-ovim procesorima.

Ali, ovo bi se uskoro moglo promeniti. Naime, Brad Sams je u svojoj objavi o dostupnosti beta verzije Firefox-a za uređaje sa ARM procesorima i Windows-om 10 naveo kako je Microsoft izradio par primeraka Surfacea Pro koji rade na Qualcomm-ovom Snapdragon čipu.

U nastavku Sims navodi i kako Microsoft razmišlja da jeftinije Surface Pro modele prebaci u potpunosti na Snapdragon čipove. Takođe Internetom kruži priča kako je Surface Go koji je predstavljen sredinom prošle godine u originalu zamišljen sa Snapdragon čipom, ali da je Intel vršio određene pritiske na Microsoft zbog čega je u konačnici Surface Go stigao sa Intel-ovim Pentium Gold procesorima.

Isti izvor navodi kako postoji dosta velika mogućnost da druga generacija Surface-a Go (koja se očekuje ove godine) stigne sa Snapdragon čipom, hoće li, videćemo kroz koji mesec. Surface Pro linija takođe bi trebala dobiti znatna poboljšanja krajem ove godine (Q4 2019) – spominju se tanje ivice oko ekrana, nove boje kućišta, USB-C port i druga poboljšanja.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |