Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 22. април 2019.

PayPal patentirao tehnologiju za borbu protiv ransomwarea


Američka patentna kancelarija odobrila je patent registrovan od strane kompanije PayPal koja se inače bavi digitalnim plaćanjima, a koji se tiče zaustavljanja napada ucenjivačkim zloćudnim programima, tzv. ransomwareom. Suština ovog patenta je tehnologija koja je u stanju prepoznati aktivnosti ransomwarea na računaru i na vreme zaustaviti kriptovanje sadržaja diskova – a sve kako bi se napadače sprečio u nameri da zatoče podatke i za njih traže plaćanje otkupnine.

PayPal-ova ideja sastoji se od praćenja podataka i dokumenata kojima se manipuliše u memoriji računara, te detektovanja slučajeva kada se dokumenti podvrgnu dupliciranju i operacijama visoke entropije, tj. enkripciji – što je način rada poznatih ucenjivačkih malwarea poput WannaCrya i sličnih.

Pravovremeno otkrivanje malicioznih radnji na dokumentima trebalo bi omogućiti i njihovo zaustavljanje, tj. sprečiti malware da kriptuje korisničke podatke. Sistem bi radio i na temelju "whiteliste" onih softvera koji smeju da izvršavaju navedene operacije, a u slučaju da kopiranje i enkripciju pokuša da izvede neki nepoznati program, on bi se u tome odmah zaustavio – i istovremeno bi se kopije svih eventualno zahvaćenih dokumenata poslale u oblak, na bezbedno, gde bi se stvorila njihova backup kopija.

Ovo nije prvi sistem koji se oslanja na sličnu tehniku detekcije, ali u PayPal-u tvrde kako će on biti potpuno automatiziran i da za njegovo postavljanje neće trebati mnogo "ručnog" podešavanja.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |