Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 24. април 2019.

Prodaja hard diskova u padu 12%


Od kako su cene SSD-ova postale prihvatljivije većem broju kupaca beleži se pad prodaje mehaničkih diskova. Ovakav razvoj situacije ne bi trebao nikoga da čudi – SSD-ovi su manji, lakši, izdržljiviji na udarce i ono najbitnije – osetno brži od mehaničkih diskova.

Analitička kompanija Trendfocus sprovela je istraživanje koje je pokazalo kako kupci sve manje kupuju mehaničke diskove. Samo u prvom kvartalu 2019. godine zabeležen je pad prodaje od 12%. Takođe je primećeno kako mehaničke diskove veličine 3,5“ i 2,5“ sve manje kupuju privatni korisnici, a sve više poslovni.



Izvor navodi kako je u istom razdoblju poslovnim korisnicima prodato oko milion diskova više, čime je ukupna prodaja iznosila oko 11,5 miliona primeraka. Uzrok ovoga mogu da budu kompanije poput Backbaze-a koje se za skladištenje podataka i dalje oslanjanju na mehaničke diskove.

Trendfocus navodi kako je tokom prvog tromesečja 2019. godine isporučeno 25,4 miliona mehaničkih diskova, što je za oko 4 miliona diskova manje u odnosu na zadnje tromesečje 2018. godine. Kako novi prenosni računari dolaze sve više samo sa SSD-ovima tako je broj isporučenih 2.5“ diskova pao za šest miliona, što nas dovodi do 37 miliona isporučenih diskova.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |