Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 24. април 2019.

Tužio je Apple i traži milijardu dolara zbog pogrešnog hapšenja


Student iz New Yorka tužio je Apple i traži od njih milijardu dolara odštete, jer je, kako tvrdi u tužbi, zbog greške njihovog softvera za prepoznavanje lica uhićen za niz krađa.

Ousmane Bah (18) tvrdi da je uhapšen u svom domu u novembru prošle godine i optužen za niz krađa u Apple Store-u. Uz nalog za hapšenje bila je i fotografija muškarca koji njemu uopšte ne nalikuje, tvrdi u tužbi. Jedna od krađa za koju je osumnjičen dogodila se u junu u Apple Store-u u Bostonu, u vreme kada je Bah bio svečanoj dodeli svoje maturske potvrde, piše Bloomberg.

Detektiv njujorške policije je shvatio da Bah nije čovek kojeg traže nakon što je pregledao snimke nadzornih kamera i video da kradljivac uopšte ne nalikuje na uhapšenog studenta.

Apple ima sisteme bezbednosti koji sumnjive osobe za krađu po svojim prodavnicama identifikuju preko softvera za prepoznavanje lica. Policija pretpostavlja da je pravi lopov pronašao privremenu vozačku dozvolu koju je Bah izgubio i nju koristio za krađe, pa su Apple-ovi sistemi tako povezali Baha sa krađom.

- Morao sam odgovarati zbog nekoliko pogrešnih optužbi koje su kod mene dovele do teškog stresa i donele mi mnoštvo problema - istaknuo je u tužbi.

Apple je odbio da komentariše Bahove optužbe.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |