Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 30. мај 2019.

Apple nadogradio iPod Touch prvi puta nakon 2015. godine


Prekjuče se na Apple-ovim stranicama, bez velikih najava, pojavio nadograđeni hardverski proizvod čiju novu verziju je malo ko očekivao. Muzički player iPod Touch, čija je prva generacija predstavljena 2007. godine, a poslednja, šesta, sada već davne 2015., nakon gotovo četiri godine dobio je novu, sedmu generaciju.
Spolja je iPod Touch ostao sasvim isti, sa retina ekranom od 4 inča i raznobojnim kućištima, te Home dugmetom bez senzora otiska prsta (kakva se u iPhone ne ugrađuje od iPhone-a 5). Ono što je nadograđeno, dakle, na prvi pogled nije vidljivo – ovogodišnji iPod Touch dolazi sa procesorom A10 Fusion, poznatim iz iPhone-a 7, te sa opcijama od 32, 128 i prvi puta 256 GB prostora za skladištenje.



Novi hardver i činjenica da se na ovom iPodu "vrti" iOS 12 znače da će on podržavati funkcije poput grupnih FaceTime poziva ili ARKita, tj. aplikacija i igara koje koriste proširenu stvarnost. U Apple-u navode da nova verzija nudi dvostruko brži procesor i do tri puta bolje grafičke performanse od prethodnika.

Početna cena u SAD-u za najmanji model je 199 dolara, za 128-gigabajtnu verziju treba izdvojiti 299, a za najveću, onu s 256 GB memorije, 399 dolara.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |