Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 30. мај 2019.

Samsung Galaxy Note 10 dobiće 100W brzo punjenje?


Samsung je juče predstavio svoje nove Type-C power delivery čipove, koji će osigurati 100W brzo punjenje. Galaxy Note 10 mogao bi da bude prvi u Samsung-ovoj ergeli sa tim super brzim ali i inteligentnim punjenjem.
Samsung se do sada baš i nije mogao pohvaliti izrazito brzim punjenjem baterija svojih telefona. Do sada su zaostajali za konkurencijom poput OnePlus-a i Huawei-a. Ovogodišnji Galaxy A70 je njihov telefon sa do sada najbržim 25W punjenjem, ali to bi se uskoro moglo promeniti.

Naime, sada su predstavili svoje nove SE8A i MM101 USB Type C PD (Power delivery) čipove. Oni će omogućiti super brzo 100W (20V / 5A) punjenje. Pritom će SE8A čip biti prvi sa posebnim kontrolerom, koji će ponuditi i do sada najviši nivo bezbednosti, ali ne samo to.



Isti će, osim što će onemogućiti punjenje kad detektuje vlagu, po nivou trenutnog kapaciteta donositi odluku treba li uređaju u tom trenutku brzo ili standardno (sporo) punjenje. To bi između ostalog, trebalo produžiti vek trajanja baterije.

Biće opremljeni i memorijskim čipom, koji će omogućiti i buduća ažuriranja firmwarea za daljnje optimizacije.

SE8A PD čip je već u masovnoj proizvodnji tako da je vrlo izgledno da bi se mogao pojaviti već u Galaxy-u Note 10, koji stiže krajem leta.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |