Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 9. мај 2019.

CIA lansirala anonomni sajt na Tor mreži


Poznate špijunske agencije očekivali biste zadnje na Tor mreži i sigurnim internet browserima koji ne mogu ući u trag vašim aktivnostima na internetu. Ali, CIA je pokrenula svoju novu stranicu na anonimnoj Tor mreži, što bi trebalo da znači da njeni posetioci ne mogu da budu praćeni i otkriveni kao što je to slučaj sa standardnim browserima poput Chrome-a, Edge-a, Firefox-a, Opere i Safari-ja.

Ne želimo da ulazimo u rasprave da li je Tor mreža zaista tako bezbedna kao što pričaju, ali svakako je zanimljivo videti web stranicu CIA-e koju možete otvoriti samo u Tor browseru na .onion adresi.

CIA kaže da je prelazak na .onion site "prirodan potez", jer je siguran, anoniman i ne može se pratiti, pa na njega čak nećete ni moći doći drugim browserima osim Tor-a, u kojem ćete trebati da upišete ili iskopirate adresu:

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Naravno, bit će vam puno jednostavnije da je kopirate nego pamtite, osim ako ste i sami prošli neku školu za špijune.

Mada je CIA ekipa svesna da Tor koriste svi cyberkriminalci, zli hakeri i aktivisti koji joj predstavljaju noćnu moru, svesni su da bi i sami mogli imati korist od njega, posevno u slučajevima kada ih neko želi kontaktirati i ostati anoniman. Stoga je jedna od glavnih svrha nove CIA-ine stranice da potakne buduće doušnike da joj šalju dojave o protivameričkim aktivnostima i snumnjivim stvarima, bez straha da im agenti budu za vratom i ugroze bezbednost.

Druga namera CIA-e je naravno propaganda, posebno među mlađim ljudima, a treća da se putem Tor mreže javljaju osobe koje bi se želele zaposliti u najvećoj špijunskoj organizaciji na svetu.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |