Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 27. мај 2019.

Huawei više nije član organizacija WiFi Alliance i JEDEC


Osim prekida sradnje sa većim brojem kompanija Huawei će na neodređeno vreme izaći iz organizacija WiFi Alliance i JEDEC.

Reč je o organizacijama koje definišu standarde vezane za Wi-Fi mreže odnosno za standarde vezane za industriju poluvodiča. Huawei će izlaskom iz ovih organizacija biti isključen iz svih budućih rasprava i odluka što se tiče standarada za tehnologije koje će na tržište stići u budućnosti.

U svakom slučaju reč je o potezu koji će Huawei ostaviti u nepovoljnom tržišnom položaju u odnosu na konkurenciju. Treba napomenuti kako Huawei izlazi iz ovih organizacija odnosno prekida saradnju sa njima samo privremeno, a ne za stalno. Time neće izgubiti pravo na uporabu Wi-Fi tehnologije niti drugih tehnologija kao što je USB, samo neće više smeti da učestvuje u donošenju odluka o novim standardima.

Huawei je iz organizacije JEDEC izašao svojevoljno te se u nju namerava vratiti nakon što restrikcije koje je uvela SAD budu ukinute.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |