Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 27. мај 2019.

Snapchat-ovi zaposleni imali su pristup korisničkim nalozima


Još uvek popularna mobilna aplikacija Snapchat došla je pod povećalo javnosti nakon što je internet stranica Motherboard objavila informacije o privatnosti korisnika te aplikacije.

U izveštaju Motherboard-a spominje se kako su pojedini zaposleni Snap-a, kompanije koja stoji iza Snapchat-a, navodno imali mogućnost uvida u osetljive privatne podatke korisnika putem posebnog alata nazvanog SnapLion.

Spomenuti alat razvijen je kako bi se zadovoljili eventualni zahtevi za korisničkim podacima od strane vlasti. Ova navodna zloupotreba korisničkih podataka bila je ograničenog karaktera te se odvijala pre nekoliko godina.

Navodi se kako se radi o podacima kao što je trenutna lokacija korisnika, njegov telefonski broj te adresa elektronske pošte. Izveštaj ne spominje konkretne slučajeve zloupotrebe korisničkih podataka, dok Snapchat za sada nije dao nikakvu službenu izjavu koja se tiče ove priče.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |