Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 22. мај 2019.

SAD odložila primenu zabrane saradnje sa Huawei-jem za 90 dana


Najnovija eskalacija trgovinskog rata kojeg je pokrenuo američki predsednik Donald Trump, zabranivši američkim kompanijama saradnju sa Huawei-jem, rezultovala je povlačenjem Google-ove licence ovoj kompaniji za Android.
U međuvremenu je američko ministarstvo trgovine privremeno povuklo Export ban (zabranu prodaje američkih proizvoda stranim kompanijama), odnosno njegovu primenu odgodilo za 90 dana, počevši od utorka, javlja Reuters. Ovim se odluka predsednika privremeno stavlja izvan snage, odnosno primeniće se nakon tri meseca.

U objašnjenju stoji da je odgoda uvedena kako bi se američke kompanije prilagodile novim uslovima, odnosno kako bi Huawei nastavio održavati američke mreže koje koriste njegovu infrastrukturu, te pružio softversku podršku u vidu nadogradnje postojećih uređaja.

Dakle, ovom odlukom i Google-ova podrška za Android nastavlja postojati sledećih 90 dana, ali nije potpuno jasno kako će se to odraziti na uređaje koji će biti predstavljeni tkom sledeća tri meseca.

U svakom slučaju, ova odstupnica od svima će dati malo "lufta" kako bi se situacija primirila, a ako za referencu uzmemo primer ZTE-a, koji se lani takođe susreo sa američkom zabranom izvoza, zbog kojeg je čak bio najavio kraj poslovanja, možemo pretpostaviti da će se u ovom periodu nastaviti trgovinski pregovori koje dve strane inače vode.

Naime, svakoj imalo tehnološki pismenoj osobi jasno je da su optužbe o navodnom špijuniranju koje Amerikanci Huawei-ju stavljaju na teret samo sredstvo ucene i zauzimanje boljih pregovaračkih pozicija u aktualnom trgovinskom ratu, zato se nadamo da se situacija u ova tri meseca razrešiti.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |