Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 13. јун 2019.

Snapdragon 865 u Samsung-ovih 7nm?


Internet stranica Digitimes navodi zanimljivu glasinu što se tiče sledeće generacije Qualcomm-ovih čipova iz high-end 800 serije.
Prema pisanju spomenute stranice, Qualcomm bi se za proizvodnju Snapdragon 865 čipa mogao obratiti svojem starom partneru, kompaniji Samsung.

Zadnja saradnja između Qualcomm-a i južnokorejske kompanije bio je 10-nanometarski Snapdragon 845 čip, dok je kod proizvodnje ovogodišnjeg Snapdragon 855 čipa službeni partner bila kompanija TSMC zbog činjenice da su tada jedini nudili čipove bazirane na 7-nanometarskom proizvodnom procesu.

U međuvremenu se situacija navodno promenila te prema Qualcomm-ovoj mišljenju sada Samsung ima kvalitetnije 7-nanometarske čipove bazirane na EUV (Extreme Ultra Violet) tehnologiji. Upravo bi se na tom 7-nanometarskom EUV proizvodnom procesu trebao temeljiti budući Snapdragon 865 čip, koji bi na tržištu trebao da bude dostupan sledeće godine.

Kao i njegov prethodnici Snapdragon 865 će biti dostupan u dve verzije, jednoj sa klasičnim 4G modemom i drugoj koja sadrži Snapdragon X55 5G modem.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |