Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 13. јун 2019.

Sony navodno radi na telefonu sa šest kamera


Telefoni su najpre imali po jednu kameru, i to sa zadnje strane kućišta. U to vreme proizvođači su se međusobno nadmetali povećavanjem rezolucije, a kada su došli do svojevrsnog zida, počeli su da dodaju i dodatne kamere, najprije jednu, pa dve, da bi ubrzo mobiteli dobili i treću, četvrtu pa i petu kameru.
Zadnji telefon koji je povisio ulog vezano uz broj kamera je Nokia 9 PureView koja ih ima čak pet. Ako vam se činilo kako se Nokijin razvojni tim malo razigrao, šta li ćete tek pomislili za Sony-jev. naime, prema novim glasinama Sony trenutno razvija telefon sa šest zadnjih kamera.

U ovom trenutku izvor ne navodi ništa o specifikacijama kamera, ali za pretpostaviti je kako će osim glavne buduća Xperia imati i telefoto, širokougaonu i TOF kameru. Čemu će ostale služiti otkriće nam ako ne drugi leakeri, onda Sony kada bude spreman. Izvor navodi kako će neimenovana Xperia dobiti i dve selfie kamere čija konfiguracija takođe nije poznata, ali se pretpostavlja kako će barem jedna od njih biti širokougaona. Iako izvor ne navodi ništa vezano uz ekran, očekuje se da će Sony i ovog puta koristi 21:9 ekran kao što je to bio slučaj i sa Xperijom 1.

Takođe je za očekivati kako će ovaj uređaj biti iz samog vrha Sony-jeve ponude što znači kako će se temeljiti na najnovijim čipovima, kako će imati barem 8 GB RAM-a i barem 128 GB skladišnog prostora. Službeno predstavljanje očekuje se krajem 2019. ili početkom 2020. godine, tako da informacija vezano uz ovaj uređaj sigurno neće nedostajati.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |