Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 19. јул 2019.

Google potvrdio gašenje projekta Dragonfly u Kini


Reč je o projektu namenjenom kineskom tržištu koji uključuje posebnu verziju Google-ove pretrage koja je specifično prilagođena kineskom zakonodavstvu i tamošnjim pravilima o cenzuri.

Informaciju o gašenju projekta je pred komisijom američkog Senata potvrdio Google-ov potpredsednik za odnose s javnošću Karan Bhatia. Osim aktivnosti vezanih za Dragonfly Google je navodno odustao od svih svojih aktivnosti vezanih za ekspanziju na kineskom tržištu.

Jedan od razloga za sazivanje poverenstva bila je i činjenica da Google svoj Dragonfly projekt držao izvan fokusa javnosti, ali i samih Google-ovih zaposlenih. Inače na Dragonfly projektu u jednom trenutku je radilo i do stotinu Google-ovih zaposlenih.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |