Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 19. јул 2019.

Instagram u nekim zemljama počeo da krije broj lajkova


Društvena mreža Instagram je u nekim zemljama odlučila da sakrije broj lajkova na postove kako bi korisnike oslobodila pritiska.

Među zemljama u kojima Instagram na ovaj način štiti korisnike su Australija i Japan, a radi se o probnom periodu u kojem će korisnici ispod postova osoba koje prate videti ispisano ime korisnika i reč "drugi" umesto broja lajkova, dok će i dalje biti u mogućnosti da vide broj lajkova na sopstvenim postovima.

Postoji zabrinutost da društvene mreže mogu ugroziti samopoštovanje korisnika i izazvati negativne osećaje kod mladih ljudi.

Instagram je obavio sličan eksperiment u Kanadi u maju, a sada se testovi proširuju na Australiju, Novi Zeland, Irsku, Italiju, Japan i Brazil.

"Nadamo se da će ovaj potez osloboditi korisnike pritiska koji osećaju zbog broja lajkova na postovima, tako da se mogu fokusirati na deljenje stvari koje vole", saopšteno je iz Facebook-a u čijem je vlasništvu Instagram.

Ove mere ne obuhvataju poslovne profile.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |