Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 22. јул 2019.

Huawei-jev HongMeng OS ipak nije zamena za Android


HongMeng, Huawei-jev operativni sistem koji se u zadnje vreme spominjao kao zamena za Android, ipak nije namenjen smartfonima, potvrdila je Catherine Chen, članica predsedništva uprave kompanije na okruglom stolu o medijima održanom u petak u Bruxellesu.

Prema njenim rečima, HongMeng OS je fokusiran na poslovna te IoT (Internet of Things) rešenja, pa je zbog toga u ključnim regionima dobio svoj trademark. Štaviše, određeni izvori potvrđuju da HongMeng sadrži nekoliko stotina hiljada redova koda, za razliku od Android-a koji nosi nekoliko miliona.

Ipak, skeptici sumnjaju da je ovo zapravo Huawei-jev spin, nakon što se situacija oko američko-kineskog trgovinskog rata smirila, odnosno nakon što je najpre američki predsednik Trump najavio, a ministarstvo trgovine potvrdilo kako će svim američkim kompanijama koje to žele, dozvole za prodaju njihovih proizvoda Huawei-ju biti izdate.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |