Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 4. јул 2019.

Windows 10 ima 70% udela na Steam-u


Najnoviji Microsoft-ov operativni sistem već je duže vreme prvi desktop OS i ostavio je Windows 7 nakon žestoke i duge borbe iza sebe, a slično čini i u gamingu, obzirom da mu na Steam platformi zastupljenost iznosi 70,92 posto.

Iza Windows-a 10 još se relativno dobro drži 64-bitna verzije Windows-a 7 koja čini 21,34% udela, a Windows XP je napokon nestao iz statistike.

Udeo macOS-a u Steam gamingu je tokom proteklog meseca pao za 0,51%, pa Apple-ov operativni sistem čini 2,75% udela, dok je Linux posrnuo za 0,08 posto, pa čini samo 0,76 posto udela na Steamu. Steam gameri očito i dalje ostaju debelo verni Microsoft-u, a Linux gameri nikako da postanu značajnija grupa, iako ih Valve već godinama pokušava privući ponudom ogromnog broja podržanih naslova.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |