Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 18. јул 2020.

FBI se uključio u istragu oko hakovanja Twitter-a


Ne stišavaju se reakcije nakon velikog hakerskog napada koji se ovoe nedelje dogodio na Twitter-u. Iz kompanije su službeno saopštili kako su napadači ciljali na oko 130 verifikovanih korisničkih naloga, od kojih su manji deo uspeli da preuzmu i na njima objave prevarantske poruke o besplatnom deljenju bitcoina. Iz Twitter-a su blokirali određene naloge tijekom interne istrage, a i dalje pokušavaju da otkriju sve detalje ovog napada. Privremeno su onemogućili i preuzimanje korisničkih podataka u obliku jedne datoteke i preduzimaju "agresivne korake" kako bi učinili svoje sisteme bezbednijima.

U istragu ovog velikog napada i preuzimanja kontrole nad nalozima poznatih i slavnih uključio se i FBI. Federalni istražitelji zabrinuti su za bezbednosne rizike koji bi mogli da budu otkriveni ovim napadom, a koji bi mogli da imaju i značajan uticaj na nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država. Istražuje se i prevara sa bitcoinima koja je osvanula na kompromitovanim nalozima Elona Muska, Jeffa Bezosa, Billa Gatesa i drugih.

Istragu je pokrenula i savezna država New York kroz svoje odeljenje za financijske istrage. Tamošnji guverner Andrew Cuomo izjavio je da je ovaj incident problematičan, pogotovo jer otvara pitanja bezbednosti komunikacionih sistema, i to u godini u kojoj se SAD-u spremaju predsednički izbori.

Oko napada na Twitter oglasili su se i iz Bele kuće. Njihov glavni stanovnik, predsednik Donald Trump, aktivni je tviteraš, pa su odmah krenule i špekulacije o mogućnosti hakovanja njegovog naloga. Ali, službeni predsednički račun zaštićen je dodatnim merama bezbednosti i nije bio ugrožen u ovom slučaju, potvrđeno je iz kancelarije predsednika.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |