Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 29. јул 2020.

Huawei u Kini drži gotovo polovinu tržišta pametnih telefona


Counterpoint Research je objavio novi izveštaj o stanju na tržištu pametnih telefona u Kini. On otkriva kako je Huawei uprkos poteškoćama na međunarodnom tržištu i dalje bez poteškoća vlada svojim matičnim kineskim tržištem gde beleži tržišni udeo od 46%.

Takođe, 60% svih prodatih pametnih telefona sa podrškom za 5G mobilne mreže potiče upravo od kompanije Huawei. Kompanija je uprkos međunarodnim zabranama rasla za 14% na godišnjem nivou.

Najveći godišnji rast na tržištu ipak je zabeležio Apple zahvaljujući popularnosti iPhone 11 serije pametnih telefona, smanjenju cena te dolasku iPhone SE 2020 modela.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |