Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 11. фебруар 2023.

Google lansirao Android 14 developer preview 1


Iako se Android 13 još uvek prilično sporo probija na pametne telefone današnjice, Google već duže vreme razvija novu verziju svog OS-a, odnosno Android 14, koji bi se trebao pojaviti u jesen ove godine.

Iako do vremena javnog lansiranja ima još dosta vremena, Google je upravo objavio da je Android 14 developer preview 1 testna verzija novog OS-a već dostupna testerima koji je mogu isprobati na Pixel telefonima i to modelima Pixel 7 Pro, Pixel 7, Pixel 6a, Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5a 5G, Pixel 5 i Pixel 4a 5G.

Android 14 će se fokusirati na optimizovanje rada pozadinskih aplikacija, kao bi se smanjila potrošnja i poboljšalo trajanje baterije, a nova verzija Google-ovog popularnog OS-a biti će prilagođena za tablete i sklopive smartfone.

Kada je u pitanju bezbednost, Google je najavio da u novoj verziji neće dopustiti instaliranje starijih aplikacija. Jedna od mogućnosti koja se najavljuje je skaliranje fontova do 200%, a OS će primeniti specifično skaliranje za manje tekstualne stavke podmenija.

Očekuju se nove mogućnosti personalizacije interfejsa, iako ništa konkretno za sada nije predočeno u ovom izdanju.

Developer preview 2 verzija planirana je u martu. Google će svaki mesec do jula izdavati razvojne verzije, a nakon toga stiže stabilna verzija. Tokom avgusta ili septembra za očekivati je finalnu verziju namenjenu svim korisnicima.

Više informacija i uputstva za testiranje prve developerske verzije Android-a 14 možete pronaći na ovom linku.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |