Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 12. април 2023.

Apple patentirao novu verziju iPod-a


Apple je nedavno podneo zahtev za patentiranje uređaja koji podseća na iPod.

Uređaj ima sve funkcionalnosti pametnog telefona, ali bez iritantnih poziva i poruka koje mogu da ometaju korisničko iskustvo. Osim toga, korisnici mogu da skladište muziku, video snimke i e-knjige na uređaju, koji ima i dodatnu mogućnost služenja kao kućište za bežične slušalice.

Ova karakteristika bi praktično transformisala kućište za AirPods slušalice u iPod.



Međutim, još nije poznato da li će ovaj uređaj stvarno biti pušten na tržište, budući da mnogi patenti nikada ne dožive komercijalnu upotrebu.

U julu 2017. godine, Apple je obustavio prodaju iPod Shuffle-a i Nano-a, a umesto njih je najavljena dva modela iPod Touch-a sa dvostrukim kapacitetom.

U avgustu 2020. godine, pojavile su se glasine da Apple sarađuje sa vladom na razvoju "tajnog" iPod-a. Nekadašnji softverski inženjer Apple-a, koji je radio u kompaniji 18 godina, podelio je priču o tome kako je Apple pomogao američkom Ministarstvu za energetiku da izmeni petu generaciju iPod-a tako da može da se tajno snima i skladišti podatke.

Prema navodima, ova priča potiče iz 2005. godine, kada se "specijalni iPod" razvijao "ispred očiju" tadašnjeg direktora Apple-a, Steve Jobs-a, a za ovaj projekat su znale samo četiri osobe.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |