Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 11. април 2023.

Google priprema funkciju lociranja nestalog ili ukradenog telefona čak i kada je isključen


Novi sistem nazvan "Finder Network" je nedavno predstavljen za Android uređaje. Kada se sistem pokrene, prijavljeni uređaji emituju Bluetooth signal koji mogu primiti drugi Android uređaji. Ovi signali se anonimizuju i šifriraju zbog sigurnosti i privatnosti.

Jedna od novih funkcija koju sistem nudi je "Power-off Finder", koja omogućava uređaju da i nakon isključenja i dalje emituje anonimni signal. Ova funkcija pomaže u pronalaženju izgubljenih uređaja i sprečava krađe.

Trenutne funkcije aplikacije "Find My Device" koje omogućavaju daljinsko zaključavanje ili brisanje sadržaja izgubljenog ili ukradenog telefona mogu biti proširene mogućnošću daljinskog isključivanja telefona. Na ovaj način, preostali vek trajanja baterije može biti iskorišćen samo za pronalaženje uređaja.

Ova nova funkcija će biti od velike koristi korisnicima Android uređaja i omogućiće im da brzo i jednostavno pronađu svoj izgubljeni uređaj. Sistem "Finder Network" će takođe poboljšati sigurnost uređaja, čineći ih manje privlačnim za krađe.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |