Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 20. април 2023.

Poznata ransomware grupa se usmerila na macOS


LockBit, jedna od najpoznatijih grupa koja proizvodi i distribuira ucenjivački softver, navodno je počela da cilja na Mac računare. MalwareHunterTeam, grupa bezbednosnih istraživača, tvrdi da je pronašla dokaze o verziji Lockbit ransomwarea koja je dizajnirana za napade na macOS uređaje.

Prema bezbednosnom analitičaru Bretu Callowu, ovo je prvi put da je jedna od glavnih grupa ransomwarea nanišanila Apple-ov operativni sistem. LockBit se uglavnom fokusirao na Windows, Linux i virtuelne računare zbog većeg broja kompanija koje koriste ove sisteme, a ciljaju ih partneri grupe hakerskih napadača.

Lockbit vodi operaciju "ransomware-as-a-service", što znači da izrađuju i održavaju zlonamjerni softver koji klijenti mogu platiti i koristiti protiv organizacija. Optužnica Ministarstva pravosuđa SAD-a iz prošle jeseni navodi da je LockBit "jedna od najaktivnijih i najdestruktivnijih varijanti ransomwarea na svetu".

Od kraja 2022. ovaj softver je zarazio računarske sisteme najmanje 1000 žrtava, uključujući hotel Holiday Inn u Turskoj, a partneri grupe hakerskih napadača su navodno tražili desetine miliona dolara od žrtava.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |