Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 18. април 2023.

Samsung razmišlja o prelasku na Bing umesto Google-a?


Microsoft se već dugo nalazi u zaostatku za Google-om u industriji web pretrage, uprkos činjenici da poseduje veliki tržišni udeo Windows operativnog sistema koji bi mu trebao osigurati prednost. Međutim, najnoviji razvoj događaja u trci veštačke inteligencije ukazuje da se situacija može promeniti.

Nedavno je Microsoft uspešno integrisao ChatGPT bota u Bing pretragu, što je dovelo do porasta popularnosti njihovog Edge browsera. Takođe, najava od strane Samsung-a da bi Bing mogao zameniti Google-ovu pretragu na njihovim mobilnim uređajima bi mogla značajno promeniti tržišni raspored.

Ova objava je uzrokovala nagli rast deonica Microsoft-a, dok su se Google-ove deonice (Alphabet) počele smanjivati. Međutim, premda bi Samsung-ova promena zadate pretrage na njihovim uređajima bila veliki udarac za Google, i dalje postoji mnogo prepreka koje bi mogle sprečiti ovu promenu.

Naime, Google ima moćne alate, poput svog Bard chatbota, te zna kako zadržati svoj tržišni udeo, a ima i dosta novca kojim može da plati da situacija na Samsung telefonima ostane nepromenjena.

Podsetimo, Google je zadata pretraga i na Apple-ovim uređajima kao što su iPhone, iPad i Mac računari. Za to, Google plati Apple-u 20 milijardi dolara godišnje.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |