Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 13. септембар 2015.

Test: NZXT H440 Razer Edition

Test: NZXT H440 Razer Edition

Test: NZXT H440 Razer Edition

NZXT je poodavno predstavio svoje H440 kućište koje se pokazalo kao prilično popularno i atraktivno. Minimalistički dizajn je ukomponovan sa modernim rešenjima i detaljima, ali u ograničenoj Razer ediciji postaje jedno od najatraktivnijih kućišta koje smo imali prilike da vidimo uživo. Ukoliko smatrate da crna i "Razer zelena" boja lepo idu u paru, male su šanse da vam se ovo kućište ne dopadne.

NZXT H440 Razer Edition - Spoljašnjost

NZXT H440 Razer je specijalna verzija koju pored drugačije kolorne šeme karakteriše još nekoliko specifičnosti. Prva je zeleno osvetljenje koje je nemoguće uslikati, a da se prenese njegov odličan izgled, pa ćemo stoga prikazati sliku sa zvaničnog sajta proizvođača. Zeleno LED osvetljenje je postavljeno ispod i unutar kućišta i na logou koji se nalazi na prednjoj stranici kućišta. Pored toga, tu je i kvalitetna mat crna farba koja je nanesena u prilično debelom sloju. Nanet je debeo sloj, a sama tekstura farbe je pod prstima fantastična. To nije sve, ali krenimo redom...

nzxt_h440_razer_uvod_2.png

Kutija u kojoj stiže kućište je jednostavna i prikazuje izgled proizvoda uz nekoliko nanesenih karakteristika sa zadnje strane. Kao što možete videti, reč je o "specijalnoj" seriji koja se proizvodi kako smo saznali u manjem broju primeraka od ostalih H440 modela i pritom je i malo skuplja.

nzxt_h440_razer_001_s.jpg

nzxt_h440_razer_002_s.jpg

nzxt_h440_razer_003_s.jpg

Već na prvi pogled je jasno na šta mislimo pod onim "minimalistički dizajn" koji smo pominjali ranije. Naime, ovo kućište je po izgledu daleko od nekadašnjih NZXT proizvoda koji su izgledali izuzetno avangardno. Sada se može reći da je NZXT uzimao časove dizajna od Fractal Designa koji takođe voli da se igra sa ravnim površinama.

nzxt_h440_razer_004_s.jpg

Leva bočna stranica ima transparentnu površinu u vidu pleksiglasa koji je toniran u crno i kao takav izgleda sjajno. Istini za volju, moraćete da nađete ozbiljno "šljašteće" osvetljene komponente želite li da se istaknu kroz tonirani pleksiglas.

NZXT H440 nema nikakve otvore na prednjoj strani, pa tako ni mogućnost ugranje optičkog uređaja

nzxt_h440_razer_006_s.jpg

Prednja je potpuno ravna uz odsustvo bilo kakvih detalja osim Razer logoa koji razbija monotoniju i koji je osvetljen zelenim LED-om. Takođe, da ne bi sve bilo previše dosadno, NZXT je prednju stranicu učini nepravilnom na vrhu, tako da se uklapa sa gornjom površinom. Ukoliko ste pomislili da su to samo vratanca koja kriju otvore za optičke uređaje varate se. NZXT H440 nema nikakve otvore na prednjoj strani, pa tako ni mogućnost ugranje optičkog uređaja.

nzxt_h440_razer_007_s.jpg

Gornja površina je takođe ravna i pravilna bez ikakvih detalja, izuzmemo li konektore i prekidače. Oni se nalaze na prednjoj strani tako da će im pristup biti lak ukoliko se kućište nalazi na podu, ili nekoj manjoj visini. Suprotno tome, ukoliko vam stoji na stolu, uvek ćete morati da ustajete ili da "nabadate" konektore na slepo. Prekidač za paljenje je osvetljen zeleno, a odmah do njega se nalazi i reset taster. NZXT se odlučio na po dva USB 3.0 i USB 2.0 porta, kao i dva audio priključka. Umesto plave boje, USB 3.0 konektori su zeleni što je svakako lep detalj koji pokazuje da se proizvođač investirao da učini ovu seriju zaista posebnom.

nzxt_h440_razer_011_s.jpg

nzxt_h440_razer_012_s.jpg

nzxt_h440_razer_013_s.jpg

Pozadi pronalazimo jedan ventilator od 140 mm. Reč je o NZXT-ovom sosptvenom V2 ventilatoru koji se pokazao kao jako tih. Kada smo već kod ventilatora tu su i tri 120-milimetarska V2 smeštena napred koji služe za usisavanje vazduha.

To bi bilo to, barem što se spoljašnjosti tiče. Da li će vam se dopasti i ne to zavisi od ukusa. Međutim, nama se ovaj minimalistički dizajn u kombinaciji sa fantastičnim kvalitetom izrade i posebno završne obrade jako dopada. Zeleno crna kombinacija je sjajna, jer su zeleni elementi u suštini samo detalji koji razbijaju monotoniju "još jednog crnog kućišta". Takođe, farba je jedna od boljih koje smo imali prilike da vidimo, jer je mat i ostavlja fantastičan taktilni osećaj.

  • Desktop ili laptop: Prednosti i mane
  • Test: GoPro Hero 4 Session


Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |