Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 28. јануар 2016.

IDC: Samsung zadržao vođstvo na tržištu smartfona u 2015. godini

Share
Twitt
g+1
Pinit

Kompanija Samsung je najjači proizvođač smartfona po obimu isporuka u poslednjem tromesečju prethodne godine sa 21,4 posto udela na tržištu, čime je povećao svoj udeo sa prošlogodišnjih 20 posto, navodi se u najnovijem izveštaju istraživačke kompanije IDC. Južnokorejska kompanija je isporučila ukupno 85,6 miliona smartfona u poslednjem tromesečju, dok je u istom periodu prošle godine bilo isporučeno 75 miliona smartfona. Apple je na drugom mestu sa 74 miliona isporučenih smartfona i 18,7 posto udela na tržištu, dok je na trećem mestu Huawei sa 8,1 posto. 

Lenovo i Xiaomi drže četvrto i peto mesto sa 5,1 odnosno 4,6 posto udela. Govoreći o 2015. godini kao celini, nije bilo promena na listi. Samsung je na vrhu sa 325 miliona isporučenih smartfona,a prate ga Apple, Huawei, Lenovo i Xiaomi sa isporučenih 231,5, 106,6, 74 i 70,8 miliona smartfona. Treba napomenuti i da je od prvih pet kompanija, najveći rast imao Huawei. Za celu godinu isporučeno je 1,4 milijarde smartfona, što je 10 posto više nego u 2014. godini.

Huawei će imati najveći rast isporuka telefona u 2016. godini

idc2_2.jpg

Izvor: GSMArena



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |