Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 19. јануар 2016.

Samsung, Oculus i HTC spremni da se bore na VR tržištu

Share
Twitt
g+1
Pinit

Globalno tržište virtuelne realnosti bi prema očekivanjima trebalo da dobije podsticaj ove godine jer su Samsung, Oculus i HTC spremni da se takmiče jedni sa drugima u ovoj oblasti. Samsung je već objavio drugu generaciju Gear VR uređaja sa cenom od 100 dolara, a pored toga kompanija je nedavno predstavila ručni kontroler koji podržan od strane Gear VR-a obogaćuje svoju funkcionalnost.

HTC je tvrdio još ranije da će 2016. godina biti u znaku virtuelne realnosti, a za kompaniju je početna na ovom polju. HTC će VR poslovanje odvojiti u drugu kompaniju, a pretprodaja HTC Vive uređaja će početi krajem februara. Iako je Oculus već počeo da prima prednarudžbe svog VR uređaja od 7. februara, tek treba da objave dostupnost Oculus Rifta.

Među tri proizvođača, Samsung bi prema očekivanjima trebalo da proda najviše uređaja uglavnom zbog cene Gear VR-a, dok će se Oculus i HTC takmičiti rame uz rame zbog sličnosti uređaja, navode industrijski izvori. U međuvremenu Rift ima svoje prednosti jer podržava Windows 10 i Xbox, a razlikuje se od Gear VR-a jer se fokusira na igre.

Pretprodaja HTC Vive VR uređaja startuje 29. februara

Izvor: Digitimes



Izvor Benchmark
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |