Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 17. децембар 2018.

Tužili Apple jer iPhone zbog notcha ima manje piksela na ekranu


Prošle nedelje je Okružni sud Severne Kalifornije primio tužbu dvojice tužioca iz te države, a koja je usmerena protiv Apple-a. Tužba se tiče telefona iPhone X, XS i XS Max, dakle novijih modela koji imaju ekrane sa zaobljenim uglovima i popularni "notch" u kojem su smeštene kamere i FaceID senzori. Tužioci tvrde da je Apple ove modele javnosti netačno predstavio kao uređaje sa "samo ekranom" sa prednje strane, te da je netačno deklarisao njihove rezolucije ekrana.

U pojašnjenju tužbe (koje možete pronaći ispod teksta) navodi se, na primer, da ekran iPhonea X ima rezoluciju od 2436x1125 piksela i dijagonalu od 5,8". U tome je navodno sporna činjenica da Apple nije od ukupnog broja piksela oduzeo one koji otpadaju na notch i zaobljene uglove ekrana – pa u stvarnosti iPhone X ima oko 10% manje aktivnih piksela i ekran stvarne dijagonale od 5,6875 inča.

Kao Apple-ov zločin se spominje i činjenica da su notch pokušali da zakriju na marketinškim materijalima i ove uređaje oglašavali kao "samo ekran", što tužioci karakterišu kao ilegalno zavaravanje potrošača. Osim optužbi za zavaravanje kupaca kroz marketing ova tužba navodi i da Apple netačno broji piksele na svojim ekranima (tj. subpiksele unutar svake tačke), pa je i stoga prosečni kupac naveden na pogrešan trag glede kvaliteta ekrana u iPhone-ima.

Od Apple-a tužioci žele ishoditi prekid ovakve nepoštene prakse i navode da su time zavarani brojni kupci. Naravno, za sebe i sve druge koji su, ovako zavarani, kupili neki od spornih modela iPhone-a zahteva se i primerena odšteta.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |