Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 8. мај 2019.

Facebook će do 2070. godine imati više mrtvih korisnika nego živih

Facebook će do 2070. godine imati više mrtvih korisnika nego živih, objavili su britanski sociolozi.

Na temelju broja korisnika Facebook-a iz 2018. i UN-ovih demografskih istraživanja, stručnjaci sa Oxford-a zaključili su da će do kraja veka umreti najmanje 1,4 milijarda korisnika te društvene mreže.

Ako Facebook-ova zajednica nastavi rasti kao do sada, broj mrtvih korisnika do kraja veka iznosiće će ukupno 4,9 milijardi, što je gotovo dvostruko više od postojećih (i živih) 2,37 milijarda korisnika.

Porast broja mrtvih korisnika podstiče važna pitanja o njihovu virtuelnom nasleđu, kažu stručnjaci.

- Na sociološkoj nivou tek smo počeli razgovarati o tome i pred nama je dug put - rekao je jedan od autora istraživanja Carl Ohman.

Njegov kolega David Watson naglasio je moguću potrebu za tim da Facebook-ovi podaci kao postanu istorijska arhiva ljudske kulture.

Ključno je da pristup tim istorijskim podacima ne bude dostupan samo jednoj, profitu okrenutoj kompaniji, istaknuo je.

- Važno je reći da budući naraštaji dobiju priliku koristiti digitalno nasleđe kako bi razumeli svoju istoriju - zaključio je Watson.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |